Globalna analiza tržišta videonadzora 2020


Integracija umjetne inteligencije i dubinsko učenje u videonadzoru Izvješće “Globalno tržište videonadzora: fokus na ekosustav, primjena (infrastruktura, komercijalni stambeni, industrijski, institucionalni) i regija – analiza i prognoza, 2020.-2025.” upravo je objavljeno u okviru ResearchAndMarkets.com analiza industrije videonadzora projicira da će tržište rasti po značajnom CAGR-u od 10,06 posto na temelju vrijednosti tijekom predviđenog razdoblja od 2020. do 2025. Azijsko-pacifička regija dominirala je globalnim video nadzorom s udjelom od 58,12 posto u 2019. godini.

Infrastruktura u Kini i Indiji koja se neprestano širi, značajan je pokretač u promicanju rasta videonadzora u tim zemljama. Pad troškova cjelokupnog paketa sigurnosnog sustava temeljenog na CCTV-u zbog smanjenja cijena video kamera povećao je cjenovnu konkurentnost ovih nadzornih sustava, posebno na kineskom, indijskom i južnokorejskom tržištu. Stalna pandemija COVID-19, rastuća stopa kriminala, terorizam, prijetnje nezakonitih uljeza u tim zemljama i posljedične sve veće sigurnosne potrebe neki su od drugih faktora koji pokreću rast tržišta videonadzora u azijsko – pacifičkoj regiji.

Globalni videonadzor dobio je široku važnost zahvaljujući sve većim sukobima, političkoj nestabilnosti i terorističkim aktivnostima, zajedno s povećanjem nestabilnosti na granici, što zauzvrat prisiljava zemlje da ojačaju svoje vojne sposobnosti. Dalje, visoko zarazna bolest COVID-19 uzrokovala je veliku smrtnost u zemljama kao što su SAD, Kina, Japan, Italija, Španjolska i Južna Koreja. Stoga mnoge tvrtke kontinuirano plasiraju proizvode za nadzor, uključujući CCTV  kamere i termalne kamere, za najteže pogođene zemlje kako bi pratile situaciju lockdowna.